Met Kom in Kracht kijk ik naar ieders individuele wensen en hulpvraag. Zo kun je op jouw manier en in jouw tempo je doel bereiken en werken naar je zelfstandigheid. Dit kan bij mij thuis en/of op locatie plaatsvinden. In een kleinschalige omgeving (max. 5 kinderen) en een persoonlijke huiselijke sfeer vinden de leerlingen hun rust. Van hieruit bouw ik aan vertrouwen in eigen kunnen. Eenieder gaat te werk in zijn eigen tempo en naar eigen kunnen. Ik stimuleer samen leren met elkaar, samen leren van elkaar en motiveer binnen de grenzen van elke persoonlijkheid.

Mijn doel is leerlingen laten groeien in vertrouwen waardoor kennis als vanzelfsprekend groeit. 

In overleg kan je bij Kom in Kracht ook tijdens de vakanties terecht.

TRAINING & BEGELEIDING

Bijles

Basis- en voortgezetonderwijs kinderen begeleid ik bij taal, rekenen en begrijpend lezen.


Brugklastraining

In 5 bijeenkomsten (3 voor de zomervakantie en 2 na de vakantie) begeleid ik studenten in deze spannende periode. Samen werken we er aan om de overgang van lagere naar middelbare school met veel plezier te laten verlopen.

BijeenkomstenProgramma
1Kennismaking/introductie – bepaling wat prettig en fijn is aan (de basis)school. Het achterhalen van de kwaliteiten van ieder individueel kind wordt naast gesprekken gevonden door het doen van oefeningen. 
2Achterhalen van de verwachting van de leerling mbt het voortgezet onderwijs. Waar word je enthousiast van? Zijn er ook spanningen? Waar liggen deze? En hoe ga je hiermee om!
3Samenvoegen van bijeenkomst 1 en 2 door te werken aan zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dit doe ik door oefeningen passend bij de leerling.
4Eerste ervaringen met het voortgezet onderwijs. Wat ging goed? Waar liep je tegen aan? Wat zou je anders willen zien? Door in gesprek te gaan werken we verder aan zelfbeeld, eigen inzet en zelfvertrouwen.
5Evaluatie bijeenkomst zijn er nog zaken waar de leerling tegen aanloopt of wat hij/zij graag anders wil doen. In deze laatste bijeenkomst geef ik nog tips en adviezen over hoe de leerling de komende jaren met enthousiasme naar de middelbare school gaat. 

Huiswerkbegeleiding

Basis- en voortgezetonderwijs kinderen begeleiden bij het maken van huiswerk en de planning hiervan. 

Cito- en examentraining

Samen kijken we naar hoe je je het beste kan voorbereiden op citotoetsen en belangrijke toets of examenmomenten. We kijken naar hoe je zo’n examen benadert en hoe je met kleine aanpassingen positief naar een examen gaat.


STATUSHOUDERS & NIEUWKOMERS

Nederlands

Begeleiding in Nederlands voor nieuwkomers en statushouders, die de Nederlandse taal (beter) willen leren. Samen werken we met NT2 taalmenu en basisgrammatica aan verbetering van je Nederlands. Ook is het mogelijk om toe te werken naar een inburgerings- of staatsexamen. 


COACHING

Sociale – en emotionele vaardigheidstraining

Tijdens deze bijeenkomsten oefenen we op concentratie, faalangst, zelfbeeld en hoe het voor eenieder mogelijk is om in je kracht te staan. Deze lessen worden op individuele basis doelgericht ingevuld.


Ontspanningslessen

Samen gaan we oefeningen trainen zodat je minder stress ervaart in aanloop naar een examen maar ook voor meer rust en balans in het dagelijks leven.  


Coaching zelfvertrouwen

Samen met de leerling werk ik voornamelijk aan het zelfvertrouwen voor te maken schoolwerk door de volgende vragen te beantwoorden: 

  • Hoe leer ik opgegeven huiswerk? 
  • Hoe maak ik mijn planning voor opgegeven huiswerk?
  • Hoe gebruik in mijn agenda?