Taal op de werkvloer

Je verstaanbaar kunnen maken is belangrijk. Overal heb je spreek- en of schrijftaal bij nodig. Op de werkvloer is taal nog belangrijker. Elkaar horen, begrijpen en verstaan is nodig om de werkdag goed te laten verlopen. Wat dacht je van opdrachten lezen en uitvoeren? Kun je dit alles minder goed, dan kunnen er fouten ontstaan en treedt er miscommunicatie op. Dit veroorzaakt dan weer irritatie en een minder goede sfeer op de werkvloer. Bovendien kost het de werkgever vaak geld als er zaken misgaan. Een basiskennis van taal is dus niet alleen belangrijk voor werknemers maar ook voor werkgevers. Juist voor de werkgever is er een stevig belang bij werknemers met een begrip van de Nederlandse taal. 

Je personeel een taal laten leren is een investering. Om je hierin tegemoet te komen kun je subsidie aanvragen bij Tel mee met taal. Medewerkers die de Nederlandse taal beter begrijpen zorgen voor een win-win voor medewerker en werkgever.

Interesse?

Mocht je als werkgever hier wel oren naar hebben en heb je werknemers in dienst die hiervan gebruik willen maken, zodat hun Nederlands verbetert? Neem dan contact op met Irma@kominkracht.nl. Voor een gratis intakegesprek en proefles kun je ook dit formulier invullen. Ik neem dan contact met je op voor een afspraak.