Iedere dag zijn we ermee bezig … wat eten we vandaag? Lekker eten vinden we belangrijk. Ook is het een moment van gezelligheid en samen. Na een drukke dag even samen de rust nemen om die dag te bespreken. Vanuit deze gedachte begint Kom in Kracht met Werelds Koken.

AGENDA voor Werelds Koken
3 december 2022WereldbuffetBurcht van Haeften, Haaften
7 januari 2023WereldbuffetBurcht van Haeften, Haaften

Wanneer je in een nieuw land je weg gaat vinden, is het onvermijdelijk… het gaat anders dan je gewend bent. Wat is er dan fijner om dit te kunnen bespreken tijdens het koken van een heerlijke maaltijd. Onze regio staat bekend als gastvrij en open Werelds Koken nodigt iedereen uit om tijdens een heerlijke maaltijd buurtgenoten te ontmoeten.

In de Burcht van Haeften in Haaften koken de aanwezigen iedere keer een lekkere maaltijd uit een andere cultuur. Tijdens het koken bespreken we de dag, heb je ergens hulp bij nodig, ontdek een maatje tussen de aanwezigen. Natuurlijk eten we ook alles samen op.

Help mee! Samen tegen eenzaamheid.

Samen met Satter Verzekeringen & Hypotheken organiseert Kom in Kracht een inzamel-actie. Draag jij Werelds Koken een warm hart toe? Ga naar samenvoordebuurt.nl en doneer, zodat we ook in de toekomst Werelds Koken kunnen blijven organiseren en ontmoetingen en verbondenheid in onze buurt kunnen blijven stimuleren.

Samen eten

In veel culturen heet je een ander welkom met lekker eten. Eten delen is het ultieme gebaar van gastvrijheid. Voor onze koks uit alle wereldstreken is er dan ook niets leukers dan hun lekkernijen te delen met elkaar maar zeker ook met anderen. Zo breken we het ijs, komen we met elkaar in gesprek en is er gelegenheid om vragen te stellen.

We nodigen we iedereen uit om gezellig mee te eten! Houd voor de agenda de fb pagina van Kom in Kracht in de gaten. Er zullen dagen zijn waarop je tegen een kleine vergoeding kan aanschuiven. Deel in de gezelligheid. Ga naar huis met een lach op het gezicht, een open hart en een goed gevulde maag.

Wil je een Werelds maal delen mat iemand die ons niet kan bezoeken in de Burcht van Haeften? Houd onze pagina in de gaten! Werelds Koken kijkt vooruit in de toekomst gaan we ook bestellingen kunnen leveren aan passanten, bedrijven of verzorgingstehuizen.

Met elkaar voor elkaar

Werelds Koken is een initiatief van Kom in Kracht. Hierin werken we samen met lokale instanties, zoals: Welzijn West Betuwe, Mooi Haaften, Eettafel Haaften, Integreren doe je samen, Stichting Help Elkaar en Dichterbij Huis.

Meer informatie en opgeven voor Werelds Koken doe je via onderstaand het contactformulier.